Uitgebreid

Blootgewoon

Nudisme en naturisme

Een website van en voor alle naturisten en nudisten

Nudisme en Naturisme : Uitgebreide Definitie !Hier vind je de uitgebreidere uitleg en verschillen, volgens de verschillende bronnen, tussen nudisme en naturisme : 

Een nudist is graag naakt en vindt het niet altijd nodig om kleding te dragen, naakt zijn is voor hen de meest logische leefstijl. Nudisten hebben er geen moeite mee om in vreemd gezelschap naakt te zijn. Nudisme heeft niks te maken met voyeurisme of exhibitionisme, laat staan met seks. Alhoewel nudisten locatie en situatie niet van belang vinden zullen zij hun nudisme vaak beperken tot sauna’s, naaktstranden en naaktcampings.

Je zou kunnen zeggen dat nudisme een element is van naturisme, bij de naturisten zit er naast de naaktheid een diepere filosofie achter. Termen als respect voor elkaar, voor jezelf en voor de natuur zijn vaak gehoord en passen bij het naturisme. Een naturist heeft een sterk gevoel met de natuur en natuurlijkheid, een nudist denkt simpelweg niet zo ver door en vindt het gewoon prettig om naakt te zijn. Alhoewel er niet hele strikte definities rondom het naturisme bestaan valt wel te zeggen dat de meeste ‘naaktlopers’ eerder nudist dan naturist zijn.

na’s, naaktstranden en naaktcampings.

( bron : http://www.hetverschiltussen.nl/wat-is-het-verschil-tussen-nudisme-en-naturisme/ )


Nudisme is naturisme in de engere zin. Naturisme is veel meer dan "naaktloperij" alleen. Het is afstand kunnen nemen van de artificiële door de techniek gedomineerde samenleving. Naturisme wil de natuur en het natuurlijke opnieuw integreren in het menselijk bestaan. Het wil tevens het naakt-zijn de plaats teruggeven die het van nature toekomt. Naturisme streeft naar eenvoud, onbekrompenheid en eerbied voor mens en al wat leeft.

( bron : http://www.naturisme-athena.org/index.php?ID=7194 )


Nudisme is eenvoudigweg het niet dragen van kleding. Naturisme gaat veel verder dan nudisme, want naturisme is meer een levensstijl. Naturisten zijn graag dichtbij de natuur en hechten veel belang aan een gezonde manier van leven.

( bron : http://nl.franceguide.com/per-thema/naturisme/faq/home.html?NodeID=213#Q4 )


Nudisme is eenvoudigweg het niet dragen van kleding. Naturisme gaat veel verder dan nudisme, want naturisme is meer een levensstijl. Naturisten zijn graag dichtbij de natuur en hechten veel belang aan een gezonde manier van leven. Helemaal mee eens, een naturist is een levensstijl, je kan ook naturist zijn als je door de weersomstandigheden,(koude, regen of zo) of plaatselijke hygiëne (keuken), werkzaamheden (machinerie) of bepaalde spellen (veiligheidsopzichten), verplicht word om je te kleden. Een nudist (in het engels streaker) ook wel naaktloper genoemd, heeft maar één ding voor ogen: naakt zijn;

( bron : http://www.wereldpagina.nl/index.php/Het_naturisme_in_8_vragen#Wat_is_het_verschil_tussen_een_nudist_en_een_naturist.3F )


Wat is Nudisme ?

Nudisten zijn mensen die graag zonder kleren rondlopen, zonnen, zwemmen, sporten, vaak in het bijzijn van andere nudisten. Nudisme is een onderdeel van naturisme.


Wat is Naturisme ?

Naturisten zijn in de eerste plaats ook nudisten.

Het verschil tussen nudisme en naturisme is dat naturisme veel dieper zit. Naturisten willen graag in overeenstemming leven met de natuur en de omgeving. Daarbij hoort ook het (samen) naakt zijn. Naturisme is meer een levenstijl waarbij respect voor jezelf, respect voor de natuur en respect voor anderen voorop staat.

Het aanwezig zijn van afkeer over onvolkomenheden aan het lichaam van een ander is ondenkbaar bij een echte naturist. Hij accepteer en respecteert de medemens als een onderdeel van de natuur.

( bron : http://www.capdagdeinfo.nl/naturisten-nudisten.php )


terug naar definitie, klik hier.

Vraag en antwoord ?

De beginnende nudist ofnaturist zal ongetwijfeld vol vragen zitten. Kijk dan zeker eens op de "vraag en antwoord" pagina. Vind je niet wat je zoek, aarzel dan niet om ons een vraag te stellen : info@blootgewoon.info

Hieronder een paar voorbeelden :