Vragen

Blootgewoon

Nudisme en naturisme

Een website van en voor alle naturisten en nudisten

Vraag en antwoord !


Ongetwijfeld zitten vooral beginnen, ontdekkende naturisten en nudisten vol vragen. Hie proberen we een antwoord te geven op die vragen. Zijn er zaken nog niet duidelijk, aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen, dan proberen we te antwoorden op je vraag en je weet : Domme vragen bestaan niet !!!

Wat is naturisme?

Respect voor jezelf en voor anderen - Het naturisme pleit ervoor iedereen te respecteren, met al zijn verschillen en bijzonderheden. Gezamenlijk bloot zijn zorgt ervoor dat je ieders lichaam aanvaardt, met al zijn kwaliteiten, maar ook met al zijn foutjes.

Terugkeer naar de oorsprong - Ver van de dagelijkse stress kunnen lichaam en geest zich als het ware bevrijden, in harmonie met de natuur voel je je goed. Op een heel natuurlijke manier draagt iedereen bij aan het bewaren van de rust en het schoonhouden van de omgeving.

Gedeelde gezelligheid - Met het gezin of vrienden op naturistenvakantie... Je vindt elkaar terug en eindelijk heb je weer volop tijd voor elkaar.


Waar ligt de oorsprong van naturisme?

In Frankrijk wordt in 1778 voor het eerst de term naturisme gebruikt, door een zekere Planchon. Hij heeft dit woord gekozen als titel van zijn boek. Zijn werk prijst een betere levenshygiëne dankzij de observatie van de natuurwetten. Maar het is vooral in de jaren 1920 dat het naturisme zijn volle bloei kent. Dan hebben namelijk dokters-hygiënisten en aanhangers van deze levensstijl de aanzet gegeven tot een gezondere manier van leven.


Wat zijn swingers ?

Swingers zijn (veelal) stellen die elkaar opzoeken met als doel seks te hebben met een ander stel of andere stellen. Swingen kan in allerlei gradaties. Dit kan variëren van een beetje aan elkaar zitten tot orale sex of volledige sex met een andere partner of meerdere partners.

Een swinger is bijna altijd ook een nudist, want het is best lastig je kleren aan te houden bij de hierboven beschreven handelingen. Swingers zijn dus in die zin ook nudisten en vinden het doorgaans prettig om zonder kleren rond te lopen in sauna's, parenclubs, of op naturistenstranden.

Pure nudisten en naturisten willen absoluut niets weten van swingers en hebben zelfs een aversie tegen deze groep omdat swingers "het naakt zijn" een slechte naam geven. Hierdoor wordt het pure naturisme en nudisme ten onrechte geassociëerd met erotiek en/of seks. De naturisten storten zich ook niet of bijna niet in het nachtleven. Soms lopen ze tot laat in de avond naakt rond op het strand of de camping (afhankelijk van het weer) maar in het echte uitgaansleven storten zij zich veel minder. Naturisten die zoveel mogelijk willen genieten van de natuur, zullen niet tot 6 uur 's ochtends drinken en feesten. Tegen die tijd staan zij fris op, samen met de zon, om van een nieuwe mooie dag in de natuur te genieten.


Wat zijn de voordelen van naturisme? 

Dankzij het directe contact met de natuurelementen - vooral het contact tussen lucht en huid - zorgt het naturisme voor een heerlijk gevoel van welzijn en geluk. Als naturist voel je je lekker. Als je zelf goed in je vel zit, kan je ook beter met anderen omgaan, in een ongerepte natuur waarvoor je respect hebt.


Is naturisme een modegril of iets wat onlangs de kop heeft opgestoken?

Nee, naturisme kwam al voor in de tijd van de Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen. De Grieken wisten al in hun tijd de schoonheid van een naakt lichaam te waarderen.


Is het verplicht om in naturistencentra altijd naakt te zijn ? 

Nee! Naturisten willen het liefst naakt zijn, maar kleden zich als het nodig is. In de vakantiecentra is het dragen van kleding toegestaan onder bepaalde omstandigheden (het weer.) of om sommige sporten te beoefenen.

Naturisten geloven niet dat kleding werd uitgevonden om het lichaam te verstoppen. In naturistencentra kunnen de regels betreffende het dragen van kleding nogal variëren, maar over het algemeen gelden ze als de temperatuur het toelaat en is naakt zijn eigenlijk wel verplicht in de directe omgeving van zwembaden en zwemplekken.

Het beste is om bij elk vakantiedorp zelf te informeren naar zijn politiek betreffende het naakt zijn!


Kan ik mijn kinderen meenemen naar een naturistencentrum?

Natuurlijk! Het naturisme legt juist de nadruk op een gezonde en natuurlijke omgeving voor het gezin. Gezinnen maken voor bijna 80% deel uit van de bezoekers van naturistencentra.

Het naakt zijn is zeer gunstig voor de ontwikkeling van een kind, hij leert zijn lichaam kennen en accepteert gemakkelijker de veranderingen die zijn lichaam ondergaan. Kinderen zijn zich heel snel bewust van het feit dat er plaatsen zijn waar je naakt kan zijn en plaatsen waar je kleding draagt.

Het naturisme biedt kinderen de mogelijkheid om zichzelf beter te accepteren zoals zij zijn. Zij leren meer respect te krijgen voor anderen en zij gaan beseffen hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor het milieu.


Wat zijn de gangbare gedragsregels in een naturistisch centrum ? 

• het respect voor het individu

• het respect voor het leefmilieu

• de gemoedelijkheid, de familiale sfeer

• de onberispelijke hygiëne (badlaken of pareo verplicht om op te zitten).


( bron : http://nl.franceguide.com/home.html?NodeID=1 )


Vragen i.v.m. Mannen?

Wat als ik een erectie krijg? Als men naakt en erotiek van elkaar loskoppelt heb je hier normaal geen last van. Gebeurt het toch dan kan een koude douche wonderen doen. Opgelet, rondlopen met een erectie wordt niet getolereerd. Zijn er ook alleenstaanden? Alleenstaanden worden in sommige verenigingen geweigerd.  Wat met homo’s?  Homo’s zijn mensen zoals jij en ik en zolang zij zich aan de familiale en naturistische regels houden en hun geaardheid niet uitbundig naar buiten brengen, zijn ze welkom.


Vragen i.v.m. Vrouwen?

Word je niet aangestaard als vrouw?  Integendeel, je valt veel minder op omdat bij naturisten de buitenkant minder belangrijk is. Zijn er ook dikkere vrouwen bij? Ja! In de reclamebrochures zie je meestal enkel perfecte lichamen maar in werkelijkheid zijn die uiterst zeldzaam. Bij naturisten staat en hangt alles zoals het is en dat is ook het mooie er aan. Bij naturisten kan ook een oma van 80 voluit van de zon genieten. Wat als je ongesteld bent?  Zolang het nodig is houd je dan gewoon een bikini-slip aan.


Vragen i.v.m. Kinderen?

Vinden kinderen het leuk?  Jonge kinderen genieten van hun vrijheid. Als ze wat ouder en onzeker worden over hun lichaam kunnen ze gerust een  short aanhouden; alleen in het zwembad of sauna zullen ze ook naakt moeten gaan. Er zijn maar weinig terreinen die het volledige naakt zijn van kinderen eisen. Eenmaal de pubertijd voorbij hebben kinderen geen problemen meer met het naakt zijn. Wat met pedofielen?  Net zoals overal zullen er ook tussen de naturisten wel pedo’s zitten. Het voordeel voor ons is dat pedo’s hier sneller opvallen omdat ze niets kunnen verbergen. Ook is het voor naturisten- kinderen gemakkelijker om over hun lichaam of onprettige ervaringen te praten omdat dit voor hen geen taboe is.


( bron : http://www.bncisis.be/ )Meer vragen ?

Aarzel niet om ons te contacteren, indien je nog vragen hebt. We gaan ons best doen om deze zo goed mogelijk te beantwoorden !

info@blootgewoon.info